Be Quality Aware

Grenzen verleggen bij Keistad-triathlon

Serie InQuisitive, BQA, Eager 1/8 triathlon Amersfoort 2017Zondag 3 september gaat de boeken in als een datum waarop voor velen grenzen verlegd zijn, conditie en doorzettingsvermogen getest is en er een fantastisch mooi bedrag voor Habitat for Humanity bij elkaar gebracht is.

Een team van bijna 40 personen, vrienden, medewerkers, persoonlijke en zakelijke relaties van InQuisitive, BQA en Eager verzamelt zich ‘s ochtends vroeg op ons kantoor in Amersfoort. Vol verwachting en met de nodige spanning worden de sportdrankjes, sponsorpakjes en startnummers uitgedeeld. De doelstelling voor de dag: Na 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen de finish van de 1/8 triathlon halen. De 13 teams hebben zich voor een totaalbedrag van ruim € 6000,= laten sponsoren. De lat ligt dus hoog.

Boeien

Buiten speelt zich ondertussen een boeiend tafereel af. Het parcours krijgt vorm, stukken weg worden afgezet en de keerboei voor de 500 meter wordt op zijn plek gelegd. Binnen spelen opkomende zenuwen een aantal deelnemers parten. Gelukkig zijn er ervaren sporters aanwezig om hier en daar wat goede tips te geven en de gemoederen te sussen. En dan is het opeens 10.30 uur, tijd om richting start te gaan en een groepsfoto te maken.

Een, twee, drie…..

Op naar de wisselzone om fiets, schoenen, etenswaren en andere toebehoren te stallen en vervolgens naar het startpunt te lopen. Na een korte instructie van de organisatie op de kade springt iedereen het koude water van de Eem in en even later klinkt het startschot. De uitdaging is begonnen. Borstcrawl of schoolslag het maakt niet uit, iedereen klimt even later de kade weer op om op de fiets te springen en 2 rondjes van ongeveer 10 kilometer in het prachtige buitengebied van Amersfoort te fietsen. Daarna nog 2 rondjes hardlopen en de finish is al weer in zicht. De tijden variëren van 1 uur en 14 minuten tot bijna 2 uur, maar iedereen volbrengt op zijn of haar manier de 1/8 triathlon.

Smakelijke afsluiting

Successen moeten samen gevierd worden en dat doen we dan ook. Op kantoor staat een smakelijke, gezonde lunch klaar. Er wordt volop nagepraat en de plannen voor volgende jaar worden al voorzichtig gesmeed. Doe jij ook mee?

Waarom deelnemen aan een triathlon?

Het initiatief om mee te doen met een triathlon komt van Christiaan Bouwmeester, directeur van InQuisitive, sportman en verbinder pur sang. Het uitgangspunt is om samen met relaties iets te doen dat betekenis heeft. Waar iedereen beter van wordt en van groeit. Iets dat misschien niet direct een link heeft met testen of financieel gewin, iets dat een uitdaging biedt en waarmee we iets goeds kunnen doen voor onze omgeving.

Dat is deelname aan een 1/8 triathlon geworden. Niet geheel vrijblijvend. Wij (BQA, InQuisitive en Eager) sponsoren inschrijfgeld en  faciliteren een aantal trainingen. De deelnemers laten zich voor een minimaal bedrag sponsoren en gaan de uitdaging aan. Het sponsorbedrag komt geheel ten goede aan een goed doel. Dit jaar Habitat for Humanity.

Weten hoe we het in 2017 hebben aangepakt? Meer info op www.triathlon4humanity.com.

Delen: